Учешће чланова Подружнице ДФС Нишавског округа на Другом фестивалу физике у Требињу

By | May 22, 2018

У Требињу је 19. маја, одржан Други фестивал физике. Организатор фестивала је Друштво физичара источне Херцеговине. Фестивал су такође помогли Градска управа Требиње, гимназија „Јован Дучић“ Факултет за производњу и менаџмент Требиње и Основна школа „Вук Караџић“.

Поред проф. др Милана Пантића са Департмана за физику из Новог Сада који је одржао предавање на тему „Актуелни проблеми физике и астрофизике у 21. вијеку“, на фестивалу су учествовали и чланови наше Подружнице и ученици Алексиначке гимназије.

Предавање под називом „У царству ума Стивена Хокинга“ одржао је проф. др Љубиша Нешић са Департмана за физику Природно-математичког факултета у Нишу.

Екипу ученика која нас је представљала у делу Фестивала посвећеном огледима из физике предводио је Славољуб Радуловић, професор физике у Алексиначкој гимназији која већ шест година организује Међународну конференцију о настави физике у средњим школама. Огледе из физике демонстрирали су Тодоровић Теодора, Гијић Марија и Вељко Ђорђевић (ученици првог разреда) и Маша Вуксановић, ученица трећег разреда. У пратњи ученика био је и Славољуб Величковић из Пољопривредне школе “Шуматовац” из Алексинца.

Разговарано је и о даљој сарадњи Подружнице ДФС Нишавског округа са Друштвом физичара источне Херцеговине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *