“Cultural Collisions Srbija” – sudar nauke i umetnosti

U četvrtak, 03. marta 2022. godine sa početkom od 19h,  održaće se online predavanje na temu „Cultural Collisions Srbija – sudar nauke i umetnosti“. Predavač će biti prof. Michael Hoch iz CERN-a.

„Cultural Collision“ je program multidisciplinarnog karaktera koji prikazuje povezanost nauke i umetnosti i ima cilj da probudi kreativnost i pruži drugačiji pogled na nauku. Zasniva se na jedinstvenoj saradnji naučnika, umetnika, profesora i studenata čiji je rezultat bolje razumevanje nauke, kritičko i kreativno razmišljanje. Organizator programa je Origin nastao od strane CMS-a ( eng. Compact Muon Solenoid ).  Program je uspešno sprovedem u Kanadi, Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

Predavanje će biti organizovano preko Zoom platforme, a link predavanja biće dostupan sat vremena pred početak na sajtu enjoyphysics.com.

Pored prezentacije „Cultural Collision“ programa , biće reči i o budućim aktivnostima kao što su virtuelna poseta CMS-u sredinom marta 2022. godine i učešće na 11. kongresu Balkanske Unije Fizičara koji će biti od 28. avgusta do 1. septembra 2022. godine u Beogradu (više detalja na https://bpu11.info). 

Predavanje organizuju studenti Departmana za fiziku PMF-a u Nišu, u okviru aktivnosti Young Minds Niš sekcija Evropskog društva fizičara.