U susret Novoj godini – jelka i novogodišnji koktel

Tekuća 2017. godina je na izmaku i u Nišu se već danima oseća praznična atmosfera, kako na ulici, tako i u kafićima, kućama i na raznim drugim mestima.

Ništa drugačije nije ni u prostorijama Departmana za fiziku PMF-a u Nišu. Novogodišnju groznicu ovih dana upotpunilo je kićenje novogodišnje jelke u organizaciji našeg Departmana.

Glavni organizator ovog druženja, na kome se, pre svega, okupio veliki broj studenata, bio je Lazar Radenković, asistent na Departmanu za fiziku. Veliki doprinos kićenju jelke dali su studenti prve godine osnovnih studija fizike, koji su se rado odazvali ovoj akciji, i koji plene timskim duhom i pozitivnom energijom, prenoseći je tako na čitav Departman.

Pored jelke postavljen je i “magični” papir na kome studenti, ali i nastavnici i saradnici mogu da napišu svoje želje za Deda Mraza za Novu 2018. godinu.

Ovaj zanimljiv događaj samo je jedna od aktivnosti na Departmanu za fiziku za koju se svi nadaju da bi mogao da postane deo lepe tradicije u godinama koje slede. Pored kićenja novogodišnje jelke, Departman će obeležavanje dočeka Nove godine završiti organizacijom novogodišnjeg koktela, u utorak, 26. decembra od 13 sati u prostorijama PMF-a. Na koktel su pozvani brojni fizičari zaposleni na niškim fakultetima, školama, u privatnim firmama, Kliničkom centru, penzionisani profesori Departmana za fiziku, kao i brojni drugi gosti iz Niša, Beograda, Novog Sada, Kragujevca i drugih gradova u Srbiji.

Departman za fiziku PMF-a u Nišu ovim putem čestita predstojeće novogodišnje i božićne praznike svim posetiocima internet i Fejsbuk stranice Departmana, kao i svim drugim ljubiteljima fizike i nauke uopšte.