FIZNIŠ 2023/2024

Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu je ove školske godine organizovao Školu fizike za učenike srednjih škola FIZNIŠ 2023/2024, u cilju promocije fizike i prirodnih nauka u regionu istočne i južne Srbije. Planirano je da to postane višegodišnja tradicija.

Škola je namenjena zainteresovanim učenicima gimnazija pre svega prirodno-matematičkog, kao i opšteg smera, od prvog do četvrtog razreda, zainteresovanim za fiziku i prirodne nauke šire od standardnog školskog programa, kao i pripremi takmičenja. Škola pokriva široki spektar naučnih disciplina fizike, kroz izradu računskih zadataka ali i eksperimentalnih vežbi: Mehaniku, Molekularnu fiziku i Termodinamiku, Dinamiku fluida, Elektromagnetizam, Osnove atomske i kvantne fizike.

Kao i ove školske godine, škola bi se odigravala na PMF-u u Nišu po jedne subote u mesecu, počev od novembra i završno sa aprilom.

Srdačno pozivamo sve zaljubljenike u fiziku i prirodne nauke, sa nadom da će njihov odziv biti u što većem broju i narednih godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *