Škola fizike – FIZNIŠ 2023

Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu ove školske godine organizuje Školu fizike za učenike srednjih škola FIZNIŠ 2023, u cilju promocije prirodnih nauka i fizike u regionu istočne i južne Srbije.

Škola je namenjena svim zainteresovanim učenicima, prvenstveno učenicima svih razreda prirodno-matematičkog i opšteg smera gimnazija, učenicima medicinskih i tehničkih škola itd.

Pozivamo nastavnike da obaveste svoje učenike o ovoj višemesečnoj manifestaciji. Učenike pozivamo da se prijave u što većem broju i nadamo se da će učešće na FIZNIŠ 2023 školi pozitivno doprineti interesovanju za prirodne nauke i fiziku i pomoći redovnoj nastavi koju imaju u svojim školama.

Prema preliminarnom planu, nakon svečanog otvaranja škola bi se odigravala na PMF-u u Nišu u ukupno šest termina, po jedne subote u mesecu, počev od novembra i završno sa aprilom. U prva četiri termina nastava bi bila koncipirana na izradi računskih zadataka iz oblasti redovne nastave kao i dodatnih zadataka u cilju pripreme za takmičenje učenika srednjih škola. U poslednja dva termina, marta i aprila, najzainteresovaniji učenici imali bi priliku da u laboratorijama Departmana za fiziku urade nekoliko odabranih laboratorijskih vežbi koje su predviđene planom i programom redovne nastave.

Za više informacija o FIZNIŠ 2023 školi biće uskoro dostupno na našem sajtu i društvenim mrežama (@pmf.nis.fizika i fizika.nis). Formular za prijavu nalazi se u nastavku. Prijave su završene.

Program škole možete naći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *