Gostovanje prof. Ljubiše Nešića na RTV Belle Amie

U utorak, 27. decembra, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš održano je predavanje “Svet oko nas na različitim talasnim dužinama”.

Predavač je bio prof. dr Ljubiša Nešić, redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Nišu, koji je iskoristio ovu priliku da svoje predavanje najavi gostujući na Radio televiziji Belle Amie.

Nakon što je predavanje pod istim nazivom u Pirotu proteklo vrlo uspešno, prof. Nešić je zanimljiva svojstva elektromagnetnog zračenja, kako vidljivog, tako i ljudskom oku nevidljivog dela spektra, predstavio i niškoj publici u sali Regionalnog centra u ulici Pariske komune bb.

Organizatori ovog predavanja bili su Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš, Departman za fiziku PMF-a u Nišu i podružnica Društva fizičara Srbije Nišavskog okruga, u saradnji sa Centrom za promociju nauke.

Prof. Nešić se, gostujući na RTV Belle Amie, između ostalog osvrnuo na neke zanimljive karakteristike koje poseduje zračenje koje nije vidljivo ljudskom oku, poput infracrvenog ili ultraljubičastog zračenja. U gostovanju je, takođe, bilo reči o nauci uopšte, njenim mogućnostima i dometima, kao i eventualnim pogrešnim interpretacijama onoga što ljudsko oko može da vidi.

Kompletno gostovanje prof. Nešića možete pogledati u videu ispod.